Nyhetes undersida

Miljö- och Kemidagarna i Göteborg


Den 26:e och 27:e maj genomfördes Miljö- och Kemidagarna i Göteborg. Det är en mötesplats där alla som arbetar med miljö- och kemikaliefrågor kan träffas och bli uppdaterade om nya lagar och förordningar samt få en naturlig arena för att utbyta erfarenheter och nätverka. Vi på 100-Gruppen har varit på plats både som talare och utställare under konferensen.


Läs mer

Cirkulära lösningar för en hållbar inredningsbransch

Internationella konferensen Building Green genomfördes 29-30 mars i Aarhus, Danmark och bjud på talare från bl.a. Renzo Piano Building Workshop och Henning Larsen Architects. Konferensen hade 2400 besökare, långt flera än förväntat. Ivana Kildsgaard pratade om hur nätverket 100-gruppen arbetar för cirkulär ekonomi i inredningsbranschen.


Läs mer i eventmagasin

Stockholm Furniture & Light Fair Feb 7-11 2017


8:e februari organiserade TMF - Trä & Möbelföretagen ett panelsamtal med fokus på hållbar design. Samtalet undersökte hur vi skapar hållbar inredning i alla led redan från tankestadiet. Vilka är dagens möjligheter och utmaningar för att skapa hållbar design och vilka är kraven som kommer, hur styr vi om till cirkulära produkter?


Deltagare:

Luca Nichetto, designer 

Emma Olbers, designer och Creative director på IRE möbler 

Ivana Kildsgaard, Ordförande 100Gruppen och Hållbarhetschef på LINK arkitektur

Cecilia Ask Engström, Branschchef TMF

Moderator: Lotta Amsén Trossa


Se inspelningen av dialogen här (på engelska)BASTA dagen 16.11.2016.


En presentation om Hållbara möbler och interiörer med fokus på människan och miljön hölls under BASTA dagen


Läs mer


Chemical Management Summit 26.10.2016.


Hur kan inomhusluft bli bättre med hjälp av hållbara interiörer? Detta pratade Ivana Kildsgaard om på Chemical management Summit.


Läs mer


Lansering av 100-gruppen 18-19 oktober 2016


Från ide till etablerad plattform på ett år för cirkulära och hållbara interiörer.


100Gruppen har fångat hela inredningsbranschens intresse och strävar mot att bli den självklara informationskällan och kravställaren på marknaden. 100Gruppen lanserades på SGBC16-konferensen i oktober där över 100 personer kom och lyssnade på vår presentation och många besökte vår monter. Tack vare medlemmarnas stora engagemang fick vi ihop en fin monter som skapade uppmärksamhet hos konferensdeltagarna. Många kom förbi och ville veta mer om nätverket. En vecka senare hade vi AW hos Ogeborg för både medlemmar och intresserade företag. Håll dig uppdaterad på vår hemsida. Kom gärna till oss på nästa AW, eller hör av dig direkt! Vi bygger ständigt på vår kunskapsbank med nya medlemmar.